Doorgaan naar inhoud
Ingrediƫnten (voor 4 personen)
- Groenten:
- 150 g gemengde sla (bijvoorbeeld rucola, spinazie, veldsla)
- Fruit:
- 1 appel (bij voorkeur Granny Smith of Gala), in dunne plakjes
- 1 peer, in plakjes (optioneel)
- 50 g gedroogde cranberries of rozijnen
- 1 sinaasappel, in partjes gesneden
- Noten:
- 50 g walnoten of pecannoten (licht geroosterd voor extra smaak)
- 50 g amandelschaafsel (optioneel)
- Kaas (optioneel):
- 50 g geitenkaas, feta of Parmezaanse kaas (verkruimeld of geschaafd)
- Extra ingrediƫnten:
- 1 avocado, in plakjes (optioneel)
- 1 eetlepel chiazaad of lijnzaad (voor extra crunch en voedingswaarde)
- Dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn of appelciderazijn
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop
- 1 theelepel Dijonmosterd
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Was de gemengde sla en droog deze goed af.
- Snijd de appel en eventueel de peer in dunne plakjes. Besprenkel met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Rooster de noten lichtjes in een droge koekenpan voor extra smaak.
- Salade samenstellen:
- Leg de gemengde sla op een grote schaal of verdeel over individuele borden.
- Verdeel de appel, peer, sinaasappelpartjes, cranberries en avocado over de sla.
- Strooi de geroosterde noten en het amandelschaafsel eroverheen.
- Kaas en zaden toevoegen (optioneel):
- Verkruimel de geitenkaas of feta over de salade, of schaaf wat Parmezaanse kaas als topping.
- Bestrooi met chiazaad of lijnzaad.
- Dressing maken:
- Meng in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, honing, mosterd, zout en peper. Roer goed door tot een gladde dressing.
- Besprenkel de salade vlak voor het serveren met de dressing.