Ingrediƫnten (voor 4 personen)

  • Groenten:
    • 150 g gemengde sla (bijvoorbeeld rucola, spinazie, veldsla)
  • Fruit:
    • 1 appel (bij voorkeur Granny Smith of Gala), in dunne plakjes
    • 1 peer, in plakjes (optioneel)
    • 50 g gedroogde cranberries of rozijnen
    • 1 sinaasappel, in partjes gesneden
  • Noten:
    • 50 g walnoten of pecannoten (licht geroosterd voor extra smaak)
    • 50 g amandelschaafsel (optioneel)
  • Kaas (optioneel):
    • 50 g geitenkaas, feta of Parmezaanse kaas (verkruimeld of geschaafd)
  • Extra ingrediĆ«nten:
    • 1 avocado, in plakjes (optioneel)
    • 1 eetlepel chiazaad of lijnzaad (voor extra crunch en voedingswaarde)
  • Dressing:
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel balsamicoazijn of appelciderazijn
    • 1 eetlepel honing of ahornsiroop
    • 1 theelepel Dijonmosterd
    • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    • Was de gemengde sla en droog deze goed af.
    • Snijd de appel en eventueel de peer in dunne plakjes. Besprenkel met een beetje citroensap om verkleuring te voorkomen.
    • Rooster de noten lichtjes in een droge koekenpan voor extra smaak.
  2. Salade samenstellen:
    • Leg de gemengde sla op een grote schaal of verdeel over individuele borden.
    • Verdeel de appel, peer, sinaasappelpartjes, cranberries en avocado over de sla.
    • Strooi de geroosterde noten en het amandelschaafsel eroverheen.
  3. Kaas en zaden toevoegen (optioneel):
    • Verkruimel de geitenkaas of feta over de salade, of schaaf wat Parmezaanse kaas als topping.
    • Bestrooi met chiazaad of lijnzaad.
  4. Dressing maken:
    • Meng in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, honing, mosterd, zout en peper. Roer goed door tot een gladde dressing.
    • Besprenkel de salade vlak voor het serveren met de dressing.